Lag din
reservasjon

Book rom

Velg din ankomstdato

Velg din avreisedato

Book event/møte
by Adam Whiteshead/ Bryan Ferry

Velkommen til THE THIEFs webmagasin ART & STORIES. Vi skriver om kunsten, maten, moten og byen; om livsstil, design, bærekraft og det gode byliv i sjøkanten.

Møt menneskene. Les fortellingene.

KUNST | DESIGN & ARKITEKTURMUSIKK

LIVSSTIL | NYE OSLO | GLOKALE IDEER

Redefinerer Hotellkunst

Sune Nordgren trigges av å skape nye rom for kunstopplevelser utenfor den museale kontekst. Møt THE THIEFs egen kunstkurator.

LES MER

 

Thiis-Evensen. Untitled (2011). Section

Malerisk videokunst

Døden, kjærligheten og livet. Video- og konseptkunstner Charlotte Thiis-Evensen er ikke redd for de store temaene. På THE THIEF og Fru K viser hun en vakker og tankevekkende videoinstallasjon, som estetiserer individets frihet.

LES MER

 

Kunst Forum AS (CC)

Nyskapende nabo

Bilbao har sitt Guggenheim, Paris sitt Pompidou – og nå har Oslo fått sitt Astrup Fearnley. Vegg i vegg med THE THIEF. Direktør for Astrup Fearnley Museet, Gunnar B. Kvaran gleder seg enormt over å ta Renzo Pianos praktbygg i bruk, et samtidskunstmuseum som vil plassere Oslo på det internasjonale kunstkartet.

LES MER

 

by Bryan Ferry

Legendarisk coverkunst

Amerikansk glamour, europeisk intellekt og foredlet pop-art smeltes sammen i Bryan Ferrys coverkunst. Roxy Music-legenden gjestet Oslo og Tjuvholmen med utstillingen ”Bryan Ferry photographs” våren 2012.

LES MER

 

Øyet som ser

THE THIEF har gitt fotograf Marcel Leliënhof mange utfordringer – som å fotografere et hotell før det fantes, og portrettere 22 forskjellige personligheter i et provisorisk hotellrom på 32 kvadratmeter.

LES MER

 

Lek med landemerker

Sir Peter Blake står bak et av historiens mest berømte albumcovre og er en legende innen popart. Nå har han laget kunst av norske ikoner og landemerker.

LES MER

 

www.magnef.org

Høyt spill

Magne Furuholmens tankevekkende installasjon Climax ble avduket av Al Gore under utdelingen av Nobels fredspris i 2007. Nå kan gjestene på THE THIEF prøve “gjør-det-selv”-versjonen, Climax Card Game.

LES MER

by Jeton Kacaniku

Drama i lys og skygge

Frekk eleganse med klare referanser til samtidskunst og -design er fellesnevneren for interiørdesignet på THE THIEF. Anemone Wille Våge, en av Norges mest anerkjente interiørdesignere, har skapt et særegent univers for THE THIEF.

LES MER

 

Utstillingsvindu for ny norsk design

Norske designtalenter har erobret biennaler og interiørmesser verden over. Nå inntar de Tjuvholmen og THE THIEF.

LES MER

 

by Mattis Sandblad

Sender stuepiker på catwalken

– Å føle seg vel er avgjørende når man skal levere, enten det er som artist eller som utøver i servicebransjen, sier Cecilie Juvodden, designeren bak Maggie Wonka – og uniformene til THE THIEF.

LES MER

 

Arkitekturen: Vann, glass, granitt og gull

Det prisvinnende arkitektkontoret Mellbye Arkitekter står bak bak hotellbygningen til THE THIEF – utformet under kyndig ledelse av Ajas Melbye.

LES MER

 

by Silvana Zimmermann

Varm glød

Designerduoen L & J har tatt utgangspunkt i norsk håndarbeidstradisjon og sin egen internasjonale fashion-bakgrunn i arbeidet med TONCHO for THE THIEF. En poncho og et pledd i ett.

LES MER

 

Vel blåst

Anne Haavinds klassiske og elegante glassobjekter Unica Amber kan oppleves på samtlige rom og suiter på THE THIEF. Objektene er håndblåste i Böhmen, og bygger på lange håndverkstradisjoner.

LES MER

Ullfeber

I generasjoner har Erling Digernes’ familie foredlet ull fra norske sauer. Kvalitet og evnen til fornyelse har skaffet Røros Tweed en fornem kundeliste. Pleddene deres finner du i Det hvite hus, i keiserpalasset i Japan, hos Christian Dior i Paris – og på THE THIEF.

LES MER

Løvtynn ask

StokkeAustads Ash Bowls er dreid ut av ett enkelt stykke ask. Bollene utforsker treets muligheter og møtet mellom ulike former.

LES MER

 

Det store i det lille

Trenger verden egentlig flere ting? Det var spørsmålet Runa Klock stilte seg som nyutdannet designer. Svaret ble til slutt: Ja, gode bærekraftige produkter som utgjør et reelt alternativ. Det får gjestene på THE THIEF nyte godt av.

LES MER

 

Finmasket opplevelse

Verdens første strikkende klokke har vakt oppsikt på utstillinger i Berlin, Milano, London og København. Nå kan du oppleve Siren Elise Wilhelmsens tankevekkende arbeid på THE THIEF. Og hver gang du går forbi, har Grandfather Knitting Klock materialisert et nytt lite stykke tid.

LES MER

 

Viser vei

Inspirert av fyrene langs norskekysten har Vibeke Skar og Ida Noemi designet lykten FYR. Lyktene viser gjestene vei på THE THIEFs takterrasse.

LES MER

In the mood

Norges største mote-eventyr startet mellom isbreer og lakseelver i Stryn. Anført av en rosa traktor har Moods of Norway ekspandert til resten av verden – og inn i klesskapene på THE THIEF.

LES MER

 

By Trine Sirnes

Oslo Overture

Hvor får du klassisk konsert med standup i pausen? Pølser og lompe med champagne til? Basketkurv og kunstverk side om side? Og intimkonserter på do? Ganske sikkert bare ett eneste sted i verden, på Café de Concert, THE THIEFs gode nabo og samarbeidspartner på Tjuvholmen.

LES MER

 

En by i byen

Rufsete lagerhaller, lastebåter og et slitent kontorbygg . Slik var Tjuvholmen for ti år siden. – Vår visjon var å bygge en levende by i byen. Med 2000 meter sjøfront og et opplevelsestilbud i verdensklasse har vi satt folk i bevegelse, sier Peter Groth i Aspelin Ramm, utvikler og medeier av Tjuvholmen og THE THIEF.

LES MER

 

Brødre med visjoner

For ti år siden lå Oslos nye kunstbydel på tegnebordet. Nå er de visjonære tankene blitt en fantastisk realitet for byens befolkning og tilreisende fra hele verden. – Hotellet har vært en viktig brikke helt fra begynnelsen, sier Selvaag-brødrene, deleiere og utviklere av Tjuvholmen.

LES MER

 

by Marcel Leliënhof

Oslo fra nye vinkler

Nye Oslo er banebrytende arkitektur, ny matkultur og urban utvikling av gamle industriområder. Kartserien OSLO ESCAPE ROUTES loser deg gjennom et nytt og annerledes Oslo til fots, fra Tjuvholmen i vest til Vulkan i øst.

LES MER

 

by Knut Bry

DogA + THE THIEF = sant

Beliggende på hver sin side av sentrum har DogA og THE THIEF funnet hverandre gjennom en felles lidenskap for design, arkitektur og byutvikling. Og nettopp avstanden – fra det tidligere industriområdet i øst til nytt og glanset i vest – er et poeng i seg selv i samarbeidsprosjektet, Oslo Escape Routes.

LES MER

 

by Marcel Leliënhof

Rom for alle

– Mitt håp er at våre historier om tøffe valg bidrar til at folk gir hverandre litt større rom til å gjøre feil, og ikke minst til å gjøre ting rett igjen, sier skuespiller Aksel Hennie.

LES MER

 

by Åsmund Holien Mo holienmo.no

Bærekraftig business

– Vår visjon er å skape fantastiske opplevelser uten å gå på akkord med verden rundt oss, sier Gunhild A. Stordalen. Hun er CR-ansvarlig i styret til Nordic Choice Hotels og leder The Stordalen Foundation, en stiftelse som støtter arbeid innen helse, miljø og klima.

LES MER

 

Tradisjon møter innovasjon på Fru K

Utsøkte matopplevelser bygget på håndplukkede, kortreiste råvarer er kjernen i Fru Ks konsept.

LES MER

 

Eksklusiv hud- og hårpleie fra naturen

Hollywoodstjernene elsker den. Nå skal også gjestene på THE THIEF få prøve den unike hud- og hårpleieserien ILA fra MyBeautyAvenue.no.

LES MER

Camillas innsidertips

Oslo har vokst seg til en spennende shoppingby. Men hvordan finne fram til perlene? Moteblogger og THE THIEFs egen lifestylekurator Camilla Phil, har tegnet opp kartet for deg med egne ruter for for fashion, interiør, beauty og him.

LES MER

by Bryan Ferry

THIEF ART

THIEF ART er hotellets samling av kunst og kunstopplevelser. Hotellets egen kurator Sune Nordgren har håndplukket arbeider til samlingen fra norske og internasjonale kunstnere. Noen av verkene er signert etablerte og velrennomerte kunstnernavn, andre arbeider er laget av unge talenter. Kunstopplevelsene skapes i møte med hotellets gjester.

Kunsten møter du overalt på hotellet – og utenfor. Installasjoner, fotokunst og grafikk er utstilt i fellesområdene og på rommene, og på den interaktive hotell-TV-en kan gjestene velge i samtidig videokunst. Selv når heisdørene glir igjen, får hotellgjestene oppleve animasjonskunst signert den britiske kunstneren Julian Opie.

Suitene er utsmykket med originale collager laget av den engelske popkunstneren Sir Peter Blake, og trykk som Sir Blake kaller “Found Art”.  Trykkene tar utgangspunkt i gamle postkort av norske ikoner som Roald Amundsen, Edvard Munch, Henrik Ibsen og Sonja Henie. På andre rom finnes fotografier regissert av Roxy Music-legenden Bryan Ferry, og noen av bandets mest kjente platecover. Hotellet byr på arbeider av internasjonale kunstnere som Chris Gianakos og Tony Cragg, men også av anerkjente norske kunstnere som Camilla Løw, Olav Christopher Jenssen, Kjell Nupen, Marianne Heske, Björn Ransve og Inger Sitter.

THIEF ART handler også om omgivelsene, naboene. Det handler om Tjuvholmen. Det internasjonalt anerkjente Astrup Fearnley museet er hotellets nærmeste nabo; og sammen med den nyutviklede skulpturparken ved fjorden  og holmens øvrige kvalitetsgallerier gjør museet THE THIEFs nabolag til Oslos ubestridte kraftsentrum for samtidskunst.

Men THE THIEF har også kunst- og designpartnere lenger øst i byen. Hotellets samarbeid med DogA, Norsk Design og Arkitektursenter, gir THIEF ART et spennende grensesnitt mot design og arkitektur. En naturlig utvidelse av konseptet, som kommer eksplisitt til uttrykk gjennom hotellets satsning på norsk og internasjonal design i interiør og dekor.

THE THIEF sponser Astrup Fearnley. Hotellet ligger vis-à-vis det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen, og det anerkjente kunstmuseet er en av hotellets viktigste samarbeidspartnere. THE THIEF og Astrup Fearnley har inngått en unik sponsoravtale  som innebærer at THE THIEF kan låne signalverker fra museets samling og vise dem på strategiske steder i hotellet. Med dette samarbeidet vil kurator Sune Nordgren legge til rette for interessante møter med det beste av internasjonal samtidskunst, og slik skaper THE THIEF positive og uforglemmelige opplevelser for sine gjester.

 

Les også: THE THIEF redefinerer hotellkunst

THIEF MUSIC Unplugged

Live-musikk i loungen!

To ganger i måneden inviterer THE THIEF utvalgte musikere til å komme og holde eksklusive akustiske konserter i THIEF lounge. Stikk innom og koble av med THIEF MUSIC unplugged.

Følg oss på Facebook og Instagram @thiefmusicunplugged.

Kontakt: music@thethief.com

THIEF MUSIC Unplugged nyhetsbrev

THIEF MUSIC Unplugged Spotify Playlist

Geirmund Hansen

Norsk låtskriver og artist født i Stavanger, 1988. Hans unike stemme ble for alvor kjent under hans deltagelse i The Voice 2013 på laget til Espen Lind, hvor han nådde finalerundene. Han begeistret den norske folk med sitt unike utrykk og tilstedeværelse på scenen. Han skriver melankolsk pop-rock med røtter fra den Amerikanske rocken fra 90-tallet (Jeff Buckley, Pearl Jam o.l.).

YouTube | Facebook | Spotify | iTunes

Julius Winger

Julius Winger er visesanger og historieforteller. Han beveger seg fra hav til land, fra skumfulle bølgetopper til smale smau og trange bakgater. Hver av hans møter er i seg selv en historie og med gitaren som følgesvenn forteller han med innlevelse om havet, livet, døden og kjærligheten. Han byr på ramsalte sanger i den stolte norske visetradisjonen og sterke opplevelser fulle av stemninger fra norsk skjærgård og sjøfartshistorie.

Julius har gitt ut tre cder. “Store sanger om havet”, produsert av Trygve Seim, kom ut i 2005. Sangen “Sommernatt” gikk inn på 1. plass på Norsktoppen og ble liggende på lista i 15 uker. I 2007 ga han ut singelen “Hovedøen”, duett med Kari Diesen. Albumet “Kjærlighet og andre misforståelser” ble gitt ut på Kirkelig kulturverksted i 2008. I 2013 ga han ut «Under Linden – viser av Robert Levin». Han medvirker også på en rekke andre plater, blant annet Spellemann-nominerte «Source of Summer» med The Source som også kom ut i 2013.

Myspace | Facebook | Spotify | iTunes

VETLE

22 år gamle Vetle er en talentfull vokalist og låtskriver som vi gleder oss til å presentere på THIEF MUSIC Unplugged. Første single «Belong With Me» er nå ute på alle digitale platformer.

«Belong With Me» er en irriterende fengende poplåt med et refreng som fester seg umiddelbart. Vetle har skrevet en personlig og ærlig låt som på en fin måte viser hva 22-åringen er god for.

Vetle er opprinnelig fra Skien, men størstedelen av sin oppvekst har han hatt i Stavanger. De siste årene har han derimot vært bosatt i Oslo for å lettere kunne fokusere på sin musikalske karriere og bygge nettverk.

Musikken har alltid vært en viktig del av Vetles liv. Han er både klassisk skolert fiolinist og en mye brukt frilans gitarist, men det er som låtskriver og artist han får ut sine tanker og drømmer.

Vi er ikke i tvil om at Vetle har det som skal til for å bli en popstjerne. Dette er starten, vi gleder oss til fortsettelsen.

/Artistpartner

Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | iTunes | Presse

Eric Ness

“…more musical inventiveness and catchy melodies than most artists entire careers.” – Skiddle

Eric Ness (opprinnelig fra Larvik) flyttet nylig fra London hvor mesteparten av virksomheten hans har funnet sted til Oslo. De siste årene har han brukt på å turnere flittig sammen med bandet i Storbritania, Europa og USA. I løpet av karrieren har Ness produsert to EPer, et album og nylig to singler, Home og Thundercloud. Den friske, energiske og fengende musikken Eric Ness og band skaper har tatt dem til Sun Studios, Memphis hvor “The King” gjorde sin deby. De har også vært innom den tyske TV-kanalen RBB Fehrnsehen, headlinet Londons legendariske venue Proud Camden med mer.

 

Med massevis av turneerfaring bak seg er Eric Ness og band et fyrverkeri på scenen og ble beskrevet slik av The London Word: “…and then like a musical messiah, Eric Ness and his band appeared on stage and turned the flavourless atmosphere on its head with an injection of raw, unadulterated fun.”

 

YouTube | Facebook | Twitter | Spotify | iTunes

http://www.ericness.co.uk/

Supermoon

Bandet består av låtskriver Pål Felix Fossum på ledende vokal og gitar, Lars Jemterud på bass og vokal og Celine Simers på vokal. Sammen utgjør de en sterk og melodisk trio som fremfører sanger i et vakkert landskap drevet av trestemt sang, rike koringer og spennende driv. Stilmessig kan Supermoon minne om Neil Young, Wilco og kanskje til og med Coldplay. Live leverer de stødig med varme og glede. Et must-see!

Bandet har foreløpig sluppet to singler, og er for tiden i studio der de spiller inn det som ventes å bli en LP med slipp høsten 2014. Pål Felix har tidligere gitt ut soloalbumene “Felix EP” (CD) med The Grand 2007 og “Fake Sunrise” (LP) 2009. Finnes på iTunes og Spotify.

Per Heimly lagde musikkvideo til sangen “Pure Bliss”, som også ble spilt på Lydverket og fikk meget gode mottakelser. Pål Felix sin musikk er brukt i flere tv-sammenhenger, senest i tv- serien “DAG”.

Her er noen linker:

www.supermoon.no
Facebook
Itunes
Musikkvideo av Per Heimly

Ingunn Tennøe

Ingunn Tennøe er en begavet klassisk pianist med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Manhattan School of Music. Hun har også egenkomponerte verk, men foretrekker å kalle det improvisasjon. Rett fra hjertet – eller enkelt, men sjelfullt som hun liker å kalle det. Inspirert av jazz, soul, folkemusikk og storytelling.

Shaun Bartlett

Shaun Bartlett ble født på Storbritannias vestkyst, vokste opp på en øy i Midtøsten og flyttet til Nord-Norge som 10-åring. Siden debuten i 2008 har Shaun opparbeidet seg en solid og voksende publikumskare gjennom musikken sin og opptredener i Norge og resten av Europa. Musikken hans er sofistikert, men leken og fremført akustisk med mye sjel, meningsfylte tekster og en vakker stemme.

Shaun Bartlett bor i Oslo og jobber for tiden med sitt tredje album ‘Green Means Walk Red Means Run’ – inspirert av blant annet tid og mangelen av den, en topptur til Kilimanjaro, samt en japansk naturviter.

Her er et utvalg:

Shaun Bartlett – Love Give Take
Shaun Bartlett – In No Time
Shaun Bartlett – Ashes on fire

Facebook
Instagram
www.shaunbartlett.com

Marianne Engebretsen

Marianne Engebretsen spiller kjølig pop som varmer. Inspirert av band som Daughter, Sigur Rós og Robyn består musikken av enkle harmonier, drivende linjer og oppløftende melodier. En atmosfarære av melankoli, ensomhet og glede gjør det hele kontrastfyllt. Marianne gav ut singelen Fighter som gav henne Ukas Urørt, og med flere konserter i inn- og utland har Engebretsen markert seg som en lovende up&comming artist.

Vinteren 2014 kommer Marianne med ny musikk, følg med på Facebook og Soundcloud for mer.

TINI

Tini er en ung og lovende norsk artist med en stemme så klar som stjernene.

Musikken kan karakteriseres som skandinavisk melankoli med en mainstream appell, og hun fremfører materialet sitt med imponerende innlevelse – uten unødvendig oversynging.

I år har Tini vært opptatt med å spille inn sitt debut-album i London sammen med Voxwatch, et UK-basert artistutviklingsfirma eid av den grammyvinnende produsenten Martin Terefe og A-ha legenden Magne Furuholmen.

Internasjonale musikere, artister og låtskrivere bidrar til platen som forventes å være på hyllene i løpet av 2014.

14 Februar slipper Tini sin første singel ‘Undo my Heart’ på THEIF MUSIC Unplugged!
For nyheter og andre oppdateringer følg Tiri på Instagram @tiniofficial!

 

www.tinispage.com

Marius Beck

Selv om Marius Beck er en nykommer har han allerede vist seg å være en dyktig låtskriver med en helt særegen sound. Marius Beck er en erfaren live-artist som befinner seg i et musikalsk landskap et sted mellom Jeff Buckley og Coldplay i sine yngre dager, og den nærmest hypnotiske stemmen og følelsesmessige innlevelsen hans er noe enhver lytter vil lære å like.

www.mariusbeck.com

Jens Bredberg

Den svenske sangeren og låtskriveren Jens Bredberg har hørt på musikk hele livet, men startet først å synge og skrive sanger for bare noen få år siden. Han skriver sanger som er inspirert av kjærlighet og hverdagen generelt, og sangene reflekterer ofte emosjonelle perioder han selv har vært gjennom.

Jens ga ut sin første singel og musikkvideo ”Tiden är nu” i september 2013 og er nå aktuell med konserter i Skandinavia. Han er tilhenger av ideen om at musikk er et verktøy som kan ta deg verden rundt, til steder hvor man får møte og spille med nye mennesker.

Følg Jens på Facebook og Instagram @jensbredberg for å se de nyeste utgivelsene og hvor han spiller.

Lytt til “Tiden är nu” på Spotify or Wimp

www.jensbredberg.com
book@jensbredberg.com