Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard
by Jeton Kacaniku

Drama i lys og skygge

Frekk eleganse med klare referanser til samtidskunst og -design er fellesnevneren for interiørdesignet på THE THIEF.

> Tilbake til Design & arkitektur
> Tilbake til magasinforsiden

Anemone Wille Våge, en av Norges mest anerkjente interiørdesignere, har skapt et særegent univers for THE THIEF, som spiller på kontraster; kontraster mellom lys og skygge, mellom det klassiske og moderne, mellom det varme og kalde, ute og inne.

– Å jobbe med THE THIEF har vært et drømmeprosjekt. Hotellet har en fantastisk beliggenhet i sjøkanten på Tjuvholmen, en spennende arkitektur og standarden er høy. Det sterke innslaget av kunst og samarbeidet med kunstkurator Sune Nordgren har også bidratt til å gjøre oppdraget interessant og givende, sier Wille Våge.

Sensuelt miljø
Wille Våge har designet flere hoteller og restauranter tidligere, deriblant det nye Clarion Hotel Post i Gøteborg, Nordic Choice sitt hovedkontor, ærverdige Theatercafeen i Oslo og Eik Annen Etage.

– Hotell og restaurant gir rom for iscenesettelser og litt drama, samtidig som interiørene skal fungere i en forretningsmessig kontekst. Det synes jeg er spennende, sier Wille Våge.

På THE THIEF er interiøret preget av et levende spill mellom lys og skygge.

– Med fjord og himmel utenfor store glassflater har jeg valgt å skape et intimt og sensuelt miljø med dype sofaer, varme farger og gylne toner. Gjesten skal føle velvære og komfort, og det skal være godt å være i rommet, sommer som vinter.

Designtalenter
THE THIEFs beliggenhet i fjordkanten førte Wille Våge til inspirasjonskilder fra sjø- og båtliv.

– Den dempede fargebruken med innslag av sterke signalfarger som oransje og turkis er inspirert av den klassiske Riva Yachten. Disse klassiske båtene er et eksempel på tidløs eleganse med edge, nettopp gjennom elegant fargebruk.

Møbler og dekor på THE THIEF er håndplukket blant internasjonale og norske kvalitetsprodusenter og designtalenter. I tillegg er enkelte interiørløsninger spesialdesignet av Wille Våge og Mellbye arkitekter, som har tegnet bygget.
–Hotellverden er internasjonal, samtidig som vi har ønsket å tilføre lokale elementer. Samspillet mellom de internasjonale og norske designerne bidrar til annerledes og spennende uttrykk, sier Wille Våge.

> Tilbake til Design & arkitektur
> Tilbake til magasinforsiden