Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard

SAMFUNNSANSVAR

Russian Kiss

Namibia - the land of hope

Nettverk etter soning

by Marcel Leliënhof

THE THIEF tror på nye muligheter. For bydeler med et rykte – som Tjuvholmen. Og for folk – som har sittet inne. Derfor støtter vi Nettverk etter soning (NES). NES er et tilbud til tidligere straffedømte i regi av Oslo Røde Kors.

Etter endt soning får tidligere straffedømte ofte hjelp til å skaffe bolig, arbeid og helsetjenester. Mens resten av livet – fritiden og hvordan komme inn i nye, helt vanlige nettverk – lett blir glemt. Mange opplever store problemer med å etablere gode kontakter og utvikle nye sosiale nettverk. NES tilbyr et alternativ til rus og kriminelle miljøer. Deltakeren kobles med en frivillig fra Oslo Røde Kors. Den frivillige er samtalepartner og støttespiller for deltakeren i en overgangsfase. Dette bidrar til å hindre tilbakefall av kriminalitet.

ROM 13

Kunst- og bokprosjektet Rom 13 består av 22 sterke portretter og historier. I samarbeid med Oslo Røde Kors og Tjuvholmen KS engasjerte THE THIEF den anerkjente fotografen Marcel Leliënhof og journalist Jonas Forsang til å fortelle hvordan viktige valg former livet. Portrettserien med profiler fra politikk, nærings- og kulturliv skapte debatt og engasjement. Bildene ble auksjonert bort til inntekt for NES. Også inntekter fra boken, som selges i bokhandlere og på hotellet, går til NES.

Prosjektet er inspirert av Tjuvholmens fargerike historie og forvandling. Bydelen som en gang var åsted for kriminell og lyssky virksomhet, er i dag Norges kraftsentrum for samtidskunst og det gode byliv i sjøkanten. Tjuvholmen er byens største comeback.

Det hefter å være ”tidligere straffedømt”. Tallet 13 har et dårlig rykte. Det hadde Tjuvholmen også. Alle fortjener en ny sjanse. Bydeler. Ulykkestall. Og folk.

Rom 13 videreføres på THE THIEF. Profilerte fotografer inviteres til å vise sine bilder på hotellets rom 13. Etter endt utstilling auksjoneres bildene bort til inntekt for NES.

Felles aktiviteter

Oslo Røde Kors og THE THIEF samarbeider om to aktiviteter i året for deltakere i Nettverk etter soning og hotellets ansatte.

THE THIEF er en del av Nordic Hotels and Resorts, en samling uavhengige hoteller som Copperhill Mountain Lodge og Farris Bad. Les mer om hotellgruppens samfunnsansvar.