Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard
by Bryan Ferry
by Bryan Ferry
by Bryan Ferry

LEGENDARISK COVERKUNST

Amerikansk glamour, europeisk intellekt og foredlet pop-art smeltes sammen i Bryan Ferrys coverkunst. Roxy Music-legenden gjestet Oslo og Tjuvholmen med utstillingen ”Bryan Ferry photographs” våren 2012. Flere av bildene forlot aldri holmen etter endt utstilling og kan oppleves på THE THIEF.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden

Bryan Ferry har siden debuten i 1972 overrasket, provosert og forført med sine dristige albumcovre. Musikeren med kunstutdannelse skapte popens Bond-piker da han iscenesatte skjønnheter som Amanda Lear, Jerry Hall og Lucy Helmore på LP’ene til kultbandet Roxy Music. Bildene ble tatt av ulike fotografer, men iscenesatt og ”art directed” av Ferry selv.

Oppsiktsvekkende
– Det skal mye til for å ryste musikkverdenen. Bryan Ferry gjorde det ved å bringe kunst til coverne sine. Mens andre band raserte hotellrom, er det blitt sagt om Ferry og Roxy Music at de ønsket å utsmykke dem, sier fotograf Marcel Leliënhof. Han er tilknyttet popup-galleriet The Apartment, som arrangerte utstillingen i samarbeid med Tjuvholmen KS, Atomic Soul og THE THIEF.

THE THIEFs kurator Sune Nordgren sørger nå for at Ferrys coverkunst faktisk skal utsmykke hotellrom med innkjøp av bilder fra utstillingen.

Personlig
Utstillingen ”Bryan Ferry Photographs” viste covre fra Roxy Music-utgivelser i perioden 1972 til 1983, i tillegg til den verdenskjente bildeserien med Kate Moss fra 2010.  Serien er inspirert av impresjonisten Édouard Manets maleri med samme navn som Ferrys album – Olympia. Flere av bildene hadde aldri tidligere vært vist.

– Oslo har alltid vært en av mine favorittbyer, og jeg setter stor pris på at jeg får stille ut fotografiene i en by jeg er så glad i, sa Ferry i forbindelse med åpningen av utstillingen.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden