Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard

LEK MED LANDEMERKER

Sir Peter Blake står bak et av historiens mest berømte albumcovre og er en legende innen popart. Nå har han laget kunst av norske ikoner og landemerker. Tre collager fra serien The Oslo Suite utsmykker ­– og har gitt navn til – THE THIEFs toppsuite.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden

Den meritterte kunstneren hadde sin første separatutstilling i Norge tidligere i år på galleriet Stolper + Friends på Tjuvholmen.

– Sir Peter Blake er en av popkunstens pionerer og har holdt fortet på denne siden av Atlanteren siden 60-tallet. Vi er beæret over at han har fokusert på en utstilling i Oslo det året han fyller 80 år og  voldsomt etterspurt verden over. At han tok seg tid til å lage en hel utstilling inspirert av Norge er intet mindre enn unikt, sier kunstner og gallerist Magne Furuholmen.

Verdensturné
Serien The Oslo Suite tematiserer norske landemerker, ikoner og kulturelle symboler. Syv historiske postkort av norske nasjonalhelter som Roald Amundsen, Sonja Henie og Edvard Munch er trykket i stort format, og tre collager leker med norske nasjonalsymboler, som bryggen i Bergen og folkedans.

– Jeg har alltid sett på ikonografi fra ulike land og byer, og etter at jeg nylig lagde collager av Paris og London, føltes Norge som en naturlig utvidelse av denne ”verdensturneen”, sa Blake i forbindelse med utstillingsåpningen.

Sir Peter Blake har bygget seg opp en unik posisjon innen britisk pop-art, og arbeidene hans har siden 1960-tallet vært å se på de aller fremste galleriene og museene i verden. For det store publikummet er han aller mest kjent for sitt legendariske albumcover ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” for The Beatles i 1967.
– Vi har stor sans for Blakes arbeider og har kjøpt inn de tre originale collagene til hotellets toppsuite. Rommet har selvfølgelig fått navnet The Oslo Suite, forteller Sune Nordgren, kurator for THE THIEF.

Stort format
I tillegg til trykk og collager, omfattet Blake-utstillingen i Oslo veggfrisen Icons for Norway på hele 1200 kvadratmeter som ”pakker inn” Skur 13 på Tjuvholmen (bildet over). Her har Blake inkludert flere klassiske og fargesterke popartsymboler, samt det norske flagget.

Prosjektet er et samarbeid mellom Tjuvholmen KS, Stolper + Friends og THE THIEF og er et godt bilde på initiativene som popper opp i den nye kunstbydelen.

– Tjuvholmen ser ut til å bli et meget spennende samlingssted for kunst med veldig forskjellig karakter. THE THIEF med sin kunstneriske profil kompletterer dette dynamiske bildet, sier Magne Furuholmen i Stolper + Friends.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden