Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard
by Steinar Buholm (Dagbladet CC)

Nyskapende nabo

Bilbao har sitt Guggenheim, Paris sitt Pompidou – og nå har Oslo fått sitt Astrup Fearnley. Vegg i vegg med THE THIEF.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden

Direktør for Astrup Fearnley Museet, Gunnar B. Kvaran gleder seg enormt over å ta Renzo Pianos praktbygg i bruk, et samtidskunstmuseum som vil plassere Oslo på det internasjonale kunstkartet.

–Piano er en av verdens største nålevende arkitekter og til tross for at han er blitt 80 år, har han gitt bygget et avantgardistisk, nyskapende og moderne formspråk, omkranset av en fantastisk skulpturpark i sjøkanten. Det nye museet forandrer vår situasjon totalt.

Rock’n roll
Den anerkjente Astrup Fearnley-samlingen består av kunstnere som Anselm Kiefer, Damien Hirst, Jeff Koons og Matthew Barney, og har formelig lengtet etter et bygg dimensjonert for slike størrelser.

– Med 4000 kvadratmeter utstillingsareal får vi mulighet til å vise kunsten vår på helt nye måter. Det feirer vi med åpningsutstillingen ”To be with art is all we ask” som utelukkende består av verk fra samlingen, sier Kvaran
Over jul åpner den første temporære utstillingen i nye Astrup Fearnley, en bredspektret utstilling med Cindy Sherman, en av verdens mest innflytelsesrike kunstnere. Med utgangspunkt i populærkulturen har hun gjennom flere tiår utforsket og kommentert selvrepresentasjon og identitetskonstruksjon i vår egen samtid.

– Vi jobber med to typer programmering, henholdsvis en langsom meditativ visning av verk fra samlingen og skiftende utstillinger som vil få en mer dynamisk og energisk temporær form som gir mer rom for rock’n roll, lover Kvaran.

Spennende naboskap
Museumsdirektøren, som opprinnelig er fra Island, mener det nye Astrup Fearnley Museet og Tjuvholmen bekrefter at Oslo omsider er blitt en kosmopolitisk by, på linje med København og Stockholm.

– Da jeg kom til Oslo på 1980-tallet var det knapt en cafe her. Bykulturen og urbanismen har hatt en enorm utvikling. Tjuvholmen tilfører byen noe helt nytt og tar utviklingen enda et steg videre, sier Kvaran.

Han legger vekt på samspillet mellom naboene på holmen.

–Galleriene, restaurantene og hotellet skaper alle opplevelser på sine egne premisser og bidrar til å gi Tjuvholmen et miljø. Sammenliknet med de hotellene vi har i Oslo representerer THE THIEF en ny, annerledes og moderne stemme, påpeker Kvaran.

Og rett over gaten ligger Nord-Europas hotteste samtidskunstmuseum.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden