Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard
by Marcel Leliënhof
by Marcel Leliënhof
by Marcel Leliënhof
by Marcel Leliënhof
by Marcel Leliënhof
by Marcel Leliënhof

Øyet som ser

THE THIEF har gitt fotograf Marcel Leliënhof mange utfordringer – som å fotografere et hotell før det fantes, og portrettere 22 forskjellige personligheter i et provisorisk hotellrom på 32 kvadratmeter

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden

– Rammene har til tider vært krevende, samtidig har jeg fått full kunstnerisk frihet til å løse oppgavene. Mitt møte med THE THIEF har vært spennende og kreativt fra første stund, sier Marcel Leliënhof.

Den velrennomerte fotografen har jobbet innen mange ulike genre; dokumentar, reklame, portrett, mote og musikkvideo. Han har fotografert Norges mest kjente skuespillere og artister, gjort reklame for merkevarer som MacDonalds, Coca Cola, IKEA og Boys of Europe og vært ute i felten for hjelpeorganisasjoner som Norsk Folkehjelp, Røde Kors , WWF og Amnesty International.

Men aldri før hadde han fotografert et hotell – som ennå ikke fantes. Det begynte med ROM 13, et provisorisk bygget hotellrom med romnummeret som ingen hotell vil ha.

Det kreative rommet
Utstillings- og bokprosjektet ROM 13, initiert av Oslo Røde Kors, Tjuvholmen KS og THE THIEF, handler om hvordan små og store valg preger livene våre. 22 profiler fra politikk, kultur- og næringsliv – og tidligere straffedømte – forteller sin historie. Inntektene går til Nettverk etter soning (NES).

– Selve grunnideen er veldig spennende og riktig, alle fortjener en ny sjanse. Tøft at et kommersielt foretak som et hotell jo er, har en human filosofi i bånn, sier Marcel.

I løpet av noen hektiske og kalde uker i april, i et provisorisk bygget hotellrom i skuret på Tjuvholmen, tok  han en serie sterke portretter. Teamet bestod i tillegg av stylist Marcus Green og Makeup artist Cathrina Aas.

– Alle bildene skulle tas i rommet på 32 kvadratmeter, ellers hadde jeg frie tøyler. For meg bestod den kreative utfordringen i å skape egenart i hvert enkelt bilde. Det ble en intens og fantasirik prosess i møte med hver av de høyst ulike 22 personlighetene. Vi kom tett innpå hverandre og det kjentes nesten litt trist når arbeidsprosessen var over.

Men prosjektet lever videre – i bokform. Boken ROM 13 finnes på alle rommene til THE THIEF og i byens bokhandler.

Vakre kvinner
Marcel Leliënhofs engasjement for fotografi, strekker seg utover det å stå bak kamera. Som gallerist i nomadegalleriet The Apartment er han opptatt av ulike fotografiske uttrykk. I samarbeid med THE THIEF og Tjuvholmen KS hentet The Apartment Roxy Music-legenden Bryan Ferry til Oslo tidligere i år og presenterte en bred utstilling av Ferrys coverkunst.

– Fellesnevneren for Ferrys arbeider? Kvinner, vakre kvinner! Noen av dem giftet han seg med, smiler Marcel.

På to dager forvandlet nomadegaleriet et rålokale i et uferdig næringsbygg til en utstillings- og salgssuksess.

– Ferry fotograferte ikke covrene sine selv, men han har selv kunstbakgrunn og iscenesatte motivene som fotografene tok bilder av. Serien Olympia med Kate Moss fra 2010 er bare helt nydelig. Utstillingen ble utsolgt flere ganger, og Sune Nordgren, THE THIEFs kurator, sikret hotellet flere av godbitene med sin sikre smak.

Det imaginære rommet
Den mest krevende jobben Marcel hittil har gjort for THE THIEF, var å fotografere hotellet mens det fortsatt var en byggeplass. Ingen interiører var ferdig. Det var heisekraner og arbeidere over alt.

– Jeg gjorde to serier, en som tok fatt i Tjuvholmens brokete historie med litt rare og annerledes karakterer og objekter plassert i dagens miljø på Tjuvholmen. I den andre benyttet jeg modeller med flagrende stoffer, inspirert av gamle kinesiske kung fu-filmer. De myke stoffene kombinert med hotellets stramme fasade gir en spenning mellom hardt og mykt, virkelighet og fantasi.

Nå som THE THIEF står ferdig, er neste prosjekt å fotografere det eksisterende hotellet og det ekte Rom 13.

–THE THIEF er et annerledes hotell, et hotell vi trenger i Oslo, et hotell med internasjonal personlighet. Tjuvholmen er blitt et forfriskende innslag i Oslo, en nytenkende og progressiv bydel med sitt sterke kunstpreg og gode restauranter. THE THIEF er definitivt en foregangsfigur midt i alt dette. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden