Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard
Warhol (1976). Section. Astrup Fearnley collection
Antony Gormley (1995). Astrup Fearnley collection
Thiis-Evensen. Untitled (2011). Section
Thiis-Evensen. Untitled (2011). Section
Thiis-Evensen. Untitled (2011). Section
Magne Furuholmen's "Climax Card Game" at THE THIEF
HRH Queen of Norway, "Tre landskaper" (2011). Section
HRH Queen of Norway, "Tre landskaper" (2011). Section
HRH Queen of Norway, "Tre landskaper" (2011). Section

Redefinerer hotellkunst

Sune Nordgren trigges av å skape nye rom for kunstopplevelser – utenfor den museale kontekst.
Møt THE THIEFs egen kunstkurator.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden

– I museer og gallerier har publikum aktivt oppsøkt kunsten og har med seg et sett forventninger. På et hotell er gjestene mer uforberedt og opplever verket på andre premisser. Det synes jeg er utrolig spennende og utfordrende, sier Sune Nordgren.

Den svenske kuratoren har lang fartstid fra museer av internasjonalt format. Her i Norge husker mange hans engasjerte og kontroversielle direktørperiode på Nasjonalmuseet hvor han nettopp gjorde seg bemerket ved å utfordre det museale rommet.

Redefinert luksus
Nå er Nordgren tilbake i Oslo på oppdrag for THE THIEF. Hvert enkelt av de 120 rommene og suitene utsmykkes med et håndplukket verk fra THIEF ART, en eklektisk samling samtidskunst bygget opp av Nordgren selv med kunstnere som Sir Peter Blake, Magne Furuholmen, Albert Merz, Olav Christopher Jenssen, Camilla Løw og Kjell Nupen.
– Vi velger blant etablerte internasjonale kunstnere og de beste av de norske, fortrinnsvis innen foto og grafikk. Dette er mulig fordi hotellet ikke har mer enn 120 rom.

I fellesarealer som resepsjonen, takterrassen og heisen lover Nordgren sanselige inntrykk og estetiske opplevelser. Den britiske samtidskunstneren Julian Opie, som blant annet jobber med digitale flater, står bak et av verkene som er laget spesielt for THE THIEF.
– Ordet hotellkunst har vært assosiert med dårlig smak, masseproduksjon og tilfeldig pynt. Å redefinere hotellkunsten handler om å gi gjestene kvalitetsopplevelser, skape refleksjon og kanskje rokke ved virkelighetsforståelsen et lite øyeblikk?

På THE THIEF har kunsten vært integrert i planleggingen fra et tidlig stadium.
– Det er ideelt når kurator, arkitekt og interiørarkitekt kan jobbe sammen. I månedene frem til åpningen vil resultatet gradvis materialisere seg, sier Nordgren.
Samtidig som Oslos nye kunstbydel tar form utenfor hotellvinduene.

Atmosfære & attitude
– Det er fantastisk spennende å følge utviklingen på Tjuvholmen. Det nye Astrup Fearnley museet, THE THIEFs nærmeste nabo, kommer til å bli en større attraksjon for Norge enn Munchmuseet, spår Nordgren.

– Museets tilknytning til fjorden, Renzo Pianos elegante arkitektur og et utstillingsprogram i verdensklasse har en magnetisk kraft både på publikum og kunstmiljøet. Fem, seks av Norges beste gallerier har allerede flyttet inn på Tjuvholmen og dette gir en helt egen atmosfære. Man kan sammenlikne med energien som oppstod ved etableringen av Tate Modern på Bankside i London der restauranter, cafeer og gallerier poppet opp og skapte et helt nytt miljø. At mennesker med samme interesser og behov kan møtes til fots i bilfrie gater har en fantastisk bonuseffekt og skaper synergieffekter som får meg til å tenke på Venezia.

THE THIEF og Astrup Fearnley har inngått en unik sponsoravtale  som innebærer at THE THIEF kan låne signalverker fra museets samling og vise dem på strategiske steder i hotellet.

– Jeg kommer til å velge ut kunstverk i samarbeid med museets ledelse, påpeker Nordgren. – Og med den samlingen de sitter på, kommer det til å bli noe å legge merke til!

– Det er høyst uvanlig at et hotell går inn og sponser et kunstmuseum på denne måten, forteller Nordgren videre. – Men I dette tilfellet søker partene å finne en symbiose som begge kan ha glede av. Når vi nå ønsker å redifnere begrepet “hotellkunst” er et partnerskap med Astrup Fearnley museet det kanskje tydeligste signalet vi kan gi. Det markerer en ambisjon om å holde meget høy kvalitet.

Nordgren mener THE THIEF vil bli en viktig møteplass for så vel nærmiljøet som tilreisende fra hele verden.
– Kunsten vil bli en viktig identitetsbærer for THE THIEF, samtidig som hotellet blir en forlengelse av – ja, det nærmest poengterer – atmosfæren på Tjuvholmen.

> Tilbake til kunstseksjonen
> Tilbake til magasinforsiden