Beste pris & ingen
skjulte avgifter.
Garantert.
Book SPA Book a Table Book Meeting Book Transport Buy Giftcard

Utstillingsvindu for ny, norsk design

Norske designtalenter har erobret biennaler og interiørmesser verden over. Nå inntar de Tjuvholmen og THE THIEF.

> Tilbake til Design & arkitektur
> Tilbake til magasinforsiden

– Det er helt rått å få vist frem arbeidet sitt på denne måten i Norge, sier designer Magnus Pettersen. Lampen hans TINT er en av mange norske designprodukter vist på utstillingen The list of THE THIEF tidligere i år. Listen er et samarbeid mellom DogA, Norsk Design og Arkitektursenter og hotellet.

Lekent uttrykk
Mens norsk design har fått stor oppmerksomhet i utlandet med omtale i internasjonale magasiner som Wallpaper og Monacle, har det vært rimelig stille her hjemme.

– Norske designere har markert seg sterkt i utlandet med sitt lekne uttrykk og blikk for kvalitet. Det er flott å se at norske designtalenter omsider får den oppmerksomheten de fortjener hjemme på berget også, sier Benedicte Sunde, kurator for utstillingen 100 % Norway under London Design Festival gjennom flere år og for The list of THE THIEF.

Ser lyset
Flere av designobjektene fra listen er håndplukket av interiørdesigner Anemone Wille Våge for THE THIEF, blant annet Runa Klocks filtprodukter, Siren Elise Wilhelmsens Knitting Clock og Anne Haavinds vase Unica Amber. Kombinasjonen av norsk og internasjonal design på hotellet reflekterer atmosfæren på Tjuvholmen.

– THE THIEF er ikke et konsepthotell for norsk design, men en levende møteplass. Vi skal vise verdens mest kresne gjester at norske talenter står godt ved siden av internasjonale toppdesignere, at det er godt å sitte i Antonio Citeros stoler i lyset fra Magnus Pettersens lamper, sier Siri Løining Kolderup, prosjektleder for THE THIEF.

Årlig begivenhet
– At THE THIEF ser verdien av å vise frem norske designere på sin arena, er et dristig valg. For første gang satser et hotell på å presentere eksperimentelle og nytenkende designere fra Norge. Dette grepet har stor betydning for designmiljøet og signaliserer et gjennombrudd på hjemmemarkedet, sier Benedicte Sunde fra DogA.

> Tilbake til Design & arkitektur
> Tilbake til magasinforsiden

The list of THE THIEF blir en årlig begivenhet med nye, norske håndplukkede designobjekter til THE THIEF.