kr

Charlotte & Thieves

Michael og Viktor hadde sine første solo konserter på The Thief og det var da også naturlig å opptre på the Thief i sammen da de formet bandet. Bandets raske suksess krevde et band navn på kort tid og de diskuterte flere navne muligheter uten å komme frem til et navn som kledde deres uttrykk. De ble sittende å se på et live opptak fra The Thief Unplugged, hvor The Thief logoen stod i bakgrunnen av bandes elektriske opptreden, herfra ble de Charlotte & Thieves. Siden har bandet spilt flere konserter hos The Thief og de besøker hotellet med gjevne mellomrom, bandet sier “ det føles alltid som å komme hjem, der det hele startet”. The Thief har med det blitt en del av bandets DNA.

Den siste tiden har Charlotte & Thieves gjort seg bemerket i norsk og utenlandsk presse og spesielt imponerende er det at dette unge bandet har fått med seg National Radio i Tyskland, It Won’t Be Long, We Won’t Belong inneholder 5 låter, som fremhever det brede musikalske spekteret til bandet. Hver låt er unik, med ulike refleksjoner om hvordan det er å vokse opp som ung i dag. Den berører temaer om forventningspress, selverkjennelse og gir en pekefinger til janteloven. Tør å vær unik, sier vokalisten Michael. Det finnes ingen låter på denne EP`en som er ment som lettbent underholdning, det er sanger som skal få deg til å tenke og drøfte selv. Det musikalske lydbildet bygger på den enkle line-upen i bandet; gitar, bass og trommer, men det blir på ingen måte kjedelig. Den er subtil og mektig. Vokalen til Michael forsterker den perfekte dynamikken i bandet, med en nerve som forsterker budskapet i låtene.

Med ekstrem karisma, langt utover det vanlige, er han intet mindre enn den fødte stjerne og legitim arving til ”rockegud-tronen”. Det er kanskje noe overraskende at karrieren startet på NTG Geilo, hvor han som 16 åring skulle bli verdens beste langrenns utøver. Sykdom satte en stopper for karrieren og han måtte legge opp som 19 åring, som resulterte i utallige timer med coverlåter i garasjen i 23 minusgrader. Det har det tydeligvis kommet mye god musikk ut av! ” jeg håper jeg kan være et eksempel på at man ikke må være skolert for å være musiker, og at det aldri er for sent å begynne. Jeg har kun 3 år med musikk i sekken og aldri tatt en sangtime – men dette er odds jeg liker å slå” forteller Michael. Charlotte & Thieves er et band som bygger på musikalsk enighet. Når vi spilte sammen første gang, basert på improvisasjon sammen, er det noe større enn musikalsk vitenskap. Det er kjemi, sier Michael.

Charlotte & Thieves presenterte seg så smått i 2017, da de vant OverOslo sin talent konkurranse ”Max Lovende”, kun noen måneder etter bandets begynnelse! Deretter har de opptrådd på Parkteatret, avsluttet Norges fashion week og spilt privat for utvalgt presse som GQ, Netflix, Higsnobiety og Vogue for å nevne noe.
Det planlegges support turne i Tyskland i regi av bandets promo byrå Check Your Head Agency som representerer bl.a Ghost, The Strokes, Muse, Arcade Fire, The Last Shadow Puppets m.fl. Det blir support turne i Sverige og bandet er i gang med å planlegge Norges turne.
Bandet består av: Michael Besseberg Gjøvaag, Viktor Lindblom, Andreas Rukan, Oskar Rydh

Soundcloud EPFacebookInstagramSpotify

PS! Rock is Dead!

Bandet gis ut av Nordic Records

Booking
Meny
Norsk